msnygard -
Hjem Add Spørsmål & svar Facebookpage

2

Prøver igjen

Hei! Etter flere år med psykdom, prøver jeg nå å "få tilbake" livet mitt.Jeg er på vei - fått meg kjæreste, fått oss leilighet sammen også har jeg jobb i barnehage. Men jeg er ennå ikke frisk, for det var ikke en fase som folk trodde. Det var ikke bare at jeg var ung og usikker.

Da jeg var 15 år greide jeg ikke lengre å blogge, for jeg klarte ikke å vise meg for folk.Det har fortsatt å plage meg de fire siste årene. Jeg har flere ganger prøvd, uten at det var like gøy og uten at jeg klarte å åpne meg. Så som en del av tilfriskningsprosessen føler jeg meg nødt til å blogge for at frykten skal forsvinne.

Så ja, dette er meg. Jeg vurderer å fortsette å blogge, også om psykisk sykdom for dette er noe som snakkes for lite om og som alle burde vite noe om. De fleste har vel en far, en datter, en venn eller kjæreste som har en form for psykdom, og de som ikke har vært gjennom det selv vet ikke hva det dreier seg om.


 

 • 0

  Gir det en sjanse

  Innlegget er to år gammelt, har bare endra fra "for 3 år siden" til "for 5 år siden"

  Så jeg sitter bare her og blogger, selv om jeg ikke kommer til å publisere det. Jeg skulle ønske jeg kunne, slik som før. Jeg skulle ikke ønske jeg var 14 igjen, men jeg kunne gjerne hatt litt av det mot litt av det jeg har nå. Det er faktisk ganske latterlig. For 5 år siden dreit jeg meg med glede ut over hele internett, kunne for eksempel legge meg ned midt i byen uten å bry meg om hva folk tenkte. Jeg blogger ikke akkurat nå, men jeg har jo prøvd et par ganger. Jeg vil så gjerne kunne blogge. For 5 år siden var det 80% av hverdagen min og jeg elsket det. Jeg vil kunne åpne meg og dele alt, lage videoer og legge ut bilder, men det går ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal si, det foregår så mye inni hodet mitt. Jeg vil ha tilbake livet mitt. Jeg vil ha Maiken tilbake. Jeg vet ikke om hun noen gang kommer tilbake eller om jeg noen gang kommer til å tørre å blogge og være meg. Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å bli frisk. Jeg håper det hvertfall. Jeg prøver. 

  Men det skal også sies at jeg har vokst så vanvittig mye på grunn av dette, så det har jo vært godt for noe. Jeg er ikke glad jeg er psyk, men jeg er evig takknemlig for det gode jeg har fått ut av det. Jeg har fått kunnskap som de som ikke har vært gjennom dette har, jeg har lært masse om meg selv, jeg er generelt hyggeligere mot andre, mer omsorgsfull og mindre dømmende. Jeg forventer ikke å bli helt kvitt dette, men jeg håper jeg blir bedre og at jeg kan lære meg å leve et så normalt liv som mulig med det som skulle henge igjen. Om det skjer etter 10 år med dette og om jeg er en bedre person for resten av livet enn jeg hadde vært om jeg ikke hadde gått gjennom dette, så var det verdt det. 

 • Maiken Sofie

  Hei! Jeg heter Maiken og er ei 19 år gammel jente fra Tromsø. Her tenker jeg å skrive om hverdagen, psykisk sykdom også sniker jeg nok inn litt humor også. Håper du liker den! Kontakt: msnygard.blogg@hotmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde  hits